DVIG POSLA NA VIŠJI NIVO

“KJE STE IN KAM ŽELITE PRITI?”

Namreč napoved je taka, da bodo obstala samo tista podjetja, ki imajo odgovor na to:

 • ZAKAJ DELAJO TO KAR DELAJO?
 • KAJ JE NJIHOV PRIMARNI MOTIV?

O čem se pravzaprav gre?

Poznamo sedem stopenj osebnega in organizacijskega zavedanja. Takšno zavedanje kakršno ima lastnik/vodja, tako imajo njegovi zaposleni. “Enako se z enakim gliha!”, pravi pregovor. 

1. STOPNJA

V kolikor vi kot vodja delate samo zaradi ustvarjanja varnega okolja zase in za svoje bližnje, imate veliko potrebo po nadzoru, ker želite vedno več za sebe.

V vašem podjetju je prisotna korupcija,  pohlep, veliko je nadzora, ker ni zaupanja, vlada kaos in opreznost. Zaposleni delajo samo zaradi denarja.

2. STOPNJA

Zelo vam je pomembno, da dobite priznanje in da ste priljubljeni, zato lahko veliko obtožujete druge, da sebe dvigate in opravičujete. Vi niste nič krivi, samo drugi so.

V vašem podjetju je veliko manipulacij, obtoževanj drugih in interno tekmovanje.

3. STOPNJA

Na tej stopnji pa ste si že pridobili samospoštovanje in zato imate tudi večje zaupanje v sebe. Postali ste ponosni na to kar ste dosegli in počutite se močni, ker popolnoma upravljate s svojim življenjem. Imate vse, vendar vam vseeno nekaj manjka, pa ne veste kaj.

V vašem podjetju imate primere dobre prakse in ljudi, ki izstopajo, Ti so arogantni, veliko jim pomeni imidž. Prisoten je še strah, zato informacij ne delijo odkrito, zato je veliko birokracije, slabih odnosov in konfliktov.

4. STOPNJA – TRANSFORMACIJA

Na tej stopnji postajate že malo utrujeni od vsakodnevne igre, pogrešate svobodo. Začenjate iskati globlji smisel življenja. Želite okusiti svobodo z načrtno eliminacijo svojih strahov.

V vašem podjetju omogočate tudi drugim, da se stalno razvijajo, upoštevajo različnost, je več medsebojnega spoštovanja in timskega dela ter prilagodljivosti za skupno doseganje ciljev.

5. STOPNJA

Na tej stopnji pa ste že odkrili svoj smisel, svoje poslanstvo in sledite svojim vrednotam. V sebi čutite veliko miru, svobode in zaupanja v življenje.

V vašem podjetju so zaposleni, ki jih povezujejo skupne vrednote, si zaupajo, ker so se zavezali k uresničitvi skupne vizije. Veliko je kreativnosti, transparentnosti in strasti do dela.

6. STOPNJA

Na tej stopnji začutite, da bi se lahko povezali tudi z drugimi podjetji, ki imajo enako poslanstvo. Tukaj ni več prisotnega strahu, ker že dobro poznate svojo unikatnost.

V vašem podjetju se zaposleni zavedajo svojega prispevka in njihova naravnanost je pomoč drugim. Prisotno je mentorstvo za opolnomočenje vseh zaposlenih.  Kot celotno podjetje se družbeno vključujete tudi v okolje kjer delujete in širšo skupnost.

7. STOPNJA

Na tej stopnji pa je vaše celotno življenje usmerjeno v nesebično služenje drugim, z izpolnjevanjem svojega poslanstva za uresničitev vizije. V delu uživate tako, da za vas to ni več delo, temveč nov način življenja. Ste uspešni, srečni in počutite se popolnoma svobodne.

Vaše podjetje je družbeno odgovorno, zaradi skrbi za naslednje generacije, zaposleni so sočutni in povezujejo jih moralno in etične vrednote.

Na kateri stopnji ste se prepoznali?

Poglejte svoje zaposlene in boste videli, kje ste. Vsi, prav vsi gremo v življenju skozi te stopnje, tako osebno kot kolektivno v podjetjih/organizacijah.

Za CELOVIT USPEH je potrebno poglobljeno razmišljanje, ki predstavlja trden temelj rasti, sprememb in napredovanja.

Inspiracijski coaching je postavljanje pomembnih vprašanj, da se vi “oskrbite” z odgovori, ki vam dajo potem energijo za ukrepanje, da bi napredovali.

 

Kaj je vaš najpomembnejši izziv, pred katerega ste se pripravljeni postaviti?

Metode dela – za podjetja

1. INDIVIDUALNI POGOVORI Z LASTNIKI/DIREKTORJI – da nam zaupate vašo zgodbo uspeha. Kdaj ste začeli? Kaj vas je vodilo? Katerim vrednotam sledite? Kakšna je vaša vizija?

2. OBLIKOVANJE INSPIRACIJSKE ZGODBE z namenom prebujanja strasti do skupne vizije

3. RAZGOVORI Z VODJI – individualni coaching z namenom ugotoviti njihovo zavezanost in skladnost s poslanstvom in vizijo podjetja, ter jim predati ključne novodobne kompetence vodenja, ki temeljijo na motiviranju zaposlenih.

4. PRODAJNI COACHING – uvajanje transparentnosti v prodajno ekipo preko korakov prodajnega procesa (CRM) in izboljšava le teh

5. SITUACIJSKI COACHING – grajenje iskrenih in kakovostnih odnosov med zaposlenimi, preko reševanja konfliktnih situacij

6. Preko POGOVORNIH UR v zaposlenih prebudim pozitivna čustva, da se jim poveča delovni motiv. To je jasno opredeljen občutek za dobro, ob katerem spoznavajo, da je vse kar počnejo skupaj, vredno njihovega truda. Moja ambicija je naučiti ljudi, da sprejmejo polno odgovornost za svoje misli, občutenja in dejanja.

Cilji so:

 • motivirati zaposlene in jih zavezati viziji in poslanstvu organizacije,
 • sposobnost vplivanja na uresničevanje ciljev ter nevtralizacije odporov in nasprotovanj,
 • ustvarjanje klime in kulture odgovornosti,
 • upravljanje medsebojnih odnosov, ki zagotavljajo zaupanje, odkritost, transparentnost.

Omogočam zaposlenim, da zbudijo svoje notranje vire in se zavedajo svojega prispevka v svojem delovnem okolju. Velik poudarek dajem na razumevanju različnosti ljudi. Naučim jih razumeti in opravljati svoje čustvene odzive in reševati konflikte za korist usklajenega delovanja kolektiva.

7. INSPIRACIJSKO – MOTIVACIJSKE DELAVNICE spodbujajo zaposlene, da drugače razmišljajo in delujejo. Naša ambicija je naučiti ljudi, da sprejmejo polno odgovornost za svoje misli, občutenja in dejanja.

 

 • Bodite leader, ki mu zaposleni sledijo!
 • Kako se motiviram za delo, ki ga opravljam?
 • Spoznaj sebe, svoje sodelavce in stranke!
 • Razumevanje odnosov in zakaj prihaja do konfliktov?
 • Razvoj ključnih novodobnih kompetenc vodij in zaposlenih!
 • Samocoaching program za sproščanje čustvenih napetosti in razvoj čustvenih kompetenc
Sledite nam
VinKom, Florence Maria Bratuž s.p.

Mlakarjeva ulica 74

1236 Trzin, Slovenija

+386 30 212 023

Pin It on Pinterest