Če boste to, kar delate, delali zato, ker samo po sebi predstavlja izpolnitev vašega cilja, ste brez dvoma na pravi poti. Delati nekaj z navdušenjem in ljubeznijo je verjetno osnova vsakega dobrega dela. Če bo vaše delo prežeto z navdušenjem, vas bo le težko kaj v resnici ustavilo. Razlog je pravzaprav zelo preprost. Delate zato, ker vas to veseli, ne pa zato, ker bi to morali delati iz kakršnegakoli drugega razloga. Delo vas dejansko izpolnjuje, z njim rastete in uživate.

Dela nikakor ne občutite kot breme, tudi če je včasih naporno. Navdušujete se nad rezultati. Radi popravljate še tako drobne napake, saj mora biti izdelek perfekten. Delo z ljubeznijo ne bo pomenilo, da svojega dela ne zaračunamo – saj gre vendar za podjetništvo. Vendar pa je ključno pri celi stvari to, da je denarna nagrada zgolj posledica našega ustvarjanja. Dejansko ne delamo v prvi vrsti zato, da bi zaslužili, pač pa zato, da bi uživali in šele nato (posledično) tudi zaslužili.

Če ne razumete te formule, ne zahajajte v podjetništvo. Ostanite uslužbenec – tako bo bolje za vas in za vse vaše potencialne stranke. Če vas ta okoliščina doleti v času izvajanja podjetniške dejavnosti, pa si vzemite čas. Dovolj časa.

Razmislite o smislu, razmislite, kako nazaj na pravo pot.

Če ne zmorete, se znebite vsega skupaj. Tako bo verjetno bolje za vse. Če boste svojo pot zastavili na način, da boste nekaj delali za denar, čeprav vas to ne veseli, ste si zadali breme, ki je preveliko in pretežko.

Razlogov je več:

Kakovost vašega dela v primeru, ko bo denar edini motiv, ne bo enaka kakovosti dela v primeru, da delate zato, ker vas to veseli. Kakovost pa je seveda bistvena. In prav delo z ljubeznijo in predanostjo je največji razlog uspeha podjetnikov, ki svoj hobi pretvorijo v posel – spremlja jih ’sreča‘, ki pa je v resnici predvsem predanost projektu.

Težave, na katere naletimo, nam v primeru predanosti pri delu ne predstavljajo ovir, pač pa izzive. Razlika v teh dveh pojmih je izjemna. Težava nas psihično potre, izziv pa nas še dodatno stimulira. Objektivno gledano gre za eno in isto stvar, toda naš pogled nanjo je tisti, ki ustvarja našo resničnost.

V primeru predanosti idej nikoli ne zmanjka. Delo ne more postati rutina, breme.

Predanost in ljubezen do dela sta tisti, ki omogočata kreativnost, pestrost in sploh užitek pri tem, kar delamo.

Obstaja še veliko dobrih razlogov, zakaj je delo z ljubeznijo tako pomembno. Naj razmisli vsak zase. Če svojega posla ne delate z navdušenjem, če vas vse skupaj bremeni, namesto da bi vas veselilo – se ustavite in dobro razmislite, kako naprej …

Navdušenje nad tem, kar počnete, pomaga prebroditi težave in predstavlja neizčrpen vir energije in idej. Ampak nikoli naj denar ne bo glavni motiv za to, da začnete in delate svoj posel. Če bo tako, boste v zameno za nekaj denarja žrtvovali svoje ideale in svojo najboljšo energijo vrgli proč za posel, ki ne bo nikoli več kot povprečen, predvsem pa ne bo nikoli vaš. (WiseExit)

Vse je zelo enostavno in vse je v naši glavi. Potrebno je narediti samo preobrazbo miselnosti. Kako? Coaching, ki ga izvajam je namenjen prav temu, da ponovno najdem smisel vašega delovanja. Na poti ste morda izgubili stik z samim seboj in vašim virom moči zakaj delate to kar delate. Vedno ste na pravem mestu, da ugotovite prav to!

Prisrčen pozdrav.

Florence Maria Bratužwww.vinkom.si

Pin It on Pinterest