Vodstveni trening

Čustveno inspiracijski trening je namenjen vam, ki ste v vlogi, da motivirate druge v želji, da vam sledijo pri uresničitvi vaše vizije.

Kdo pa vas motivira?

coach-florence-maria-bratuz

Florence Maria Bratuž

​Ali ste v fazi, ko menite, da ste izkoristili svoj potencial, ste si ustvarili določene materialne dobrine, ste se uveljavili v družbi, pa vendar kljub poklicnemu in/ali poslovnemu uspehu v sebi ne čutite miru in izpolnjenosti. Morda se tudi sprašujete kam je izginila vsa tista začetna strast. Zato menite, da ste si zastavili premajhen cilj in si zastavite, še večjega… a ko ga osvojite, se tudi takrat čutite neizpolnjene, pa si ponovno postavite še večjega. Ta pot je zelo naporna, zato vedno pogosteje iščete čas zase, mir in sprostitev.

Po letih nenehnega prilagajanja trgu in ljudem se počutite iztrošeni, ste v nenehnem stresu in imate vedno manj motivacije za posel. Od vsega pa vas najbolj izčrpavajo odnosi, bodisi v podjetju in/ali doma. Veste, da morate narediti spremembo, pa ne veste kako in kje.

Edina stalnica v življenju so spremembe. Karierna rast je osebnostna rast spoznavanja sebe in se nikoli ne konča. Sama sem morala iti skozi to pot, da sedaj razumem, kako se počutijo zaposleni na »prvi fronti«, kako se počuti srednji management, kako se počutijo osamljeni vodje na vrhu in kako se počutijo podjetniki v različnih oblikah poslovanja; od obrtniškega, lastniškega in več lastniškega ter mednarodnega poslovanja.

Spoznala sem različne stopnje razvoja tako osebnega, kot poslovnega. Na začetku poti nas vodi potreba po uveljavitvi, po dokazih, da smo nekaj vredni in po ustvarjanju materialnih dobrin, potem pa nas v določenem obdobju to ne izpolnjuje več in iščemo nadomestilo na različnih mestih, največkrat na nepravih, ki nas tudi ne osrečujejo.

Ali bi tudi vi radi izstopili iz tega ponavljajočega vzorca pa ne veste kako?

Smo v obdobju nenehnih preobrazb, ki so postale stalnica, zato stara miselnost ne deluje več. To, da vi prevzemate vso odgovornost ne deluje več, ker imajo sedaj nove generacije drugačne motive. Naučeni ste bili, da si kot vodja naložite preveč odgovornosti, kar posledično pomeni, da ostalim vzamete to odgovornost. Z novo miselnostjo boste lahko preobrazili sebe in svoje ljudi. Nov način vodenja je tak, kjer voditelj ne bo prevzemal preveč odgovornosti nase, ker jo bo precej pustil tudi ostalim, vendar za to je potrebno zaupanje, ki se najprej zgodi v vas.

Naloga novodobnega voditelja je torej ta, da pokaže potencial v drugih, da jim pokaže lastne voditeljske sposobnosti, da jih “naredi” za samostojne in celovite osebnosti. Ne pa da jih prilepi nase. Noben cilj ni vreden tega, ne glede na plemenitost. Novodobni voditelj je pravzaprav psiholog, svetovalec, motivator, duhovno zrela oseba, ki ljudem pomaga ozaveščati, naj prevzamejo odgovornost. Bolj kot voditelj je njihov mentor in inspirator. Pokaže jim pot, katero morajo sami prehoditi, tako kot ste jo vi.

V določenih trenutkih vam zunanja in čustveno ne vpletena oseba lahko pokaže nove možnosti, ki jih včasih sami ne vidite več, ker ste preveč vpeti v trenutne situacije in težave.

V kolikor ste začutili v sebi klic za spremembo:

 • in želite postati novodobni vodja,
 • ali želite posel predati naslednji generaciji,
 • želite podjetje organizirati tako, da so zaposleni odgovorni in posel znajo voditi tudi brez vaše stalne prisotnosti.

Potem sprejmite izziv, da vam pokažem, kako:

 • se soočiti z izzivi in stresom na drugačen in lahkoten način,
 • ponovno najti smisel za delo, ki ga opravljate,
 • postanete sam svoj mentor,
 • ozavestiti in razrešiti morebitne konflikte na delu in doma,
 • priti do notranje moči in miru,
 • ponovno obuditi strast do življenja.

Moj cilj je, da vam pomagam ponovno odkriti motive, prave vrednote in prepričanja, ki določajo vaše cilje, pot do teh ciljev in stopnjo osebnostnega zadovoljstva. Ko boste to kar delate, delali zato, ker samo po sebi predstavlja izpolnitev vašega cilja, ste brez dvoma na pravi poti. Če bo vaše delo prežeto z navdušenjem, vas bo le težko kaj v resnici ustavilo. Dela nikakor ne občutite kot breme, tudi če je včasih naporno.

Pričakovani učinki:

Postanete celovita in zrela oseba, ki obvladuje svoje misli in razpoloženja. Spoznate sebe, se sprejmete take, kot ste. Zavedate se medsebojne različnosti in pomembnosti sodelovanja. Niste v stresu zaradi preteklih dogodkov in ne skrbi vas za prihodnost. Zaradi zavedanja, da ste popolnoma sami odgovorni za vse, kar se vam dogaja, se vse redkeje odzovete s čustveno reakcijo in to pripelje, da:

 • se vaši medosebni odnosi izboljšajo
 • imate več delovne ustvarjalne energije
 • se prenehate upirati nepredvidljivim tokom življenja
 • ste do sebe prijaznejši in sočutnejši
 • niste več tesnobni
 • opustite dolgotrajne navade
 • se pogosteje smejete
 • da zaupate življenju in ste notranje mirni.

Za srečanja se lahko dogovorimo, da potekajo v vaših prostorih ali v moji pisarni na naslovu Mengeška 15, Trzin.

Na spletni platformi pa je na voljo tudi Program DELETE za razvoj čustvenih in socialnih kompetenc na osnovi pozitivne psihologije. Te novodobne kompetence so v današnjem stresnem okolju neizogibne. Opisana metoda pomaga razkrojiti čustvene napetosti in razrešiti konflikte v odnosih. Ob uporabi te metode se majhne vsakodnevne napetosti ne kopičijo in ne prerastejo v velike probleme. Skozi proces se naučite sprostiti jezo, žalost in strah. Naučite se negativna čustva preobraziti v pozitivno silo!

Sledite nam
VinKom, Florence Maria Bratuž s.p.

Mlakarjeva ulica 74

1236 Trzin, Slovenija

+386 30 212 023

Pin It on Pinterest