OSEBNOSTNI FITNES

PROGRAM DELETE

Razširite svoje zavedanje – okrepite svoje notranje kompetence.

Da STRES škoduje zdravju to vemo vsi, da pa STRES pogosto izvira iz naše notranjosti in si ga ustvarimo sami, pa žal ni več tako splošno znano.

 

Radovednost ni nič drugega kot prizadevanje odkriti Samega Sebe. Vprašajte Sebe o Samem Sebi, ne druge. Le takrat boste slišali glas svoje Esence.

 

Skozi DELETE program se boste naučili, kako najprej pomagati sebi, nato pa kako pomagati drugim, ​premagati njihove življenjske izzive in se približati uresničevanju ciljev in želja, ki vas in njih iskreno navdihujejo.

 

Pridružite se nam in postanite učitelj DELETE programa.

ZAKAJ PROGRAM DELETE?

CILJ PROGRAMA JE, da:

 

 • spoznate učinkovite načine za obvladovanje svojega stresa,
 • se naučite upravljati s svojimi mislimi, razpoloženji in čustvi,
 • se znate soočati s fizičnimi, psihičnimi, socialnimi in čustvenimi izzivi,
 • se popolnoma sprejemate takšne kakršni ste,
 • se zavedate svojih potencialov in morebitnih pomanjkljivosti, ki jih boste znali preseči,
 • ugotovite s čim ste koristni drugim in polno zaživite svoje življenje!

 

»KO STE USKLAJENI S SEBOJ, STE USKLAJENI Z OKOLICO!«

 

Program DELETE vas po korakih pripelje do vaše notranje moči in motivacije, ki jo potrebujete za izpolnjujoče in zdravo življenje. Razvoj čustvenih kompetenc je v sami osnovi samo zdravljenje in temelji na zelo preprosti, vendar učinkoviti tehniki dihalnih vaj.

Nadzor diha in zavestno dihanje nam omogočata nadzor nad energijo v našem telesu.

Počasni dih umiri naše možgane in nas sprosti, hitro dihanje pa nas poživi. Dih je prvi odziv posameznika ob rojstvu in skozi leta kroji naše življenje, saj je neločljivo povezan z našim fizičnim, psihičnim in čustvenim stanjem. Dihanje je odvisno od tega, kaj čutimo, doživljamo, razmišljamo, opazujemo, okušamo, doživljamo – je indikator posameznikovega stanja in počutja.

 

»ZDRAV JAZ = ZDRAVI ODNOSI«

 

Učinki pravilnega dihanja:

 

 • Ublaži stres, odpravi strah, žalost in jezo.
 • Okrepi imunski sistem in pospešuje obnavljanje celic.
 • Razstruplja telo (70 odstotkov odpadnih snovi se iz našega telesa izloči skozi dihanje).
 • Umirja in nam da potrebno energijo.
 • Uravnavana pritisk in bitje srca.
 • Omogoča nam razvoj čuječnosti in povečuje povezanost s svojim telesom.

Komu je namenjen program osebnostnega fitnesa?

 

Vsem, ki si želijo srečnejše življenje!

 

Imate družino, krasen avto, lepo hišo, vikend na morju, vendar še vedno čutite nezadovoljstvo. Ste direktor, lastnik podjetja in ste izgubili smisel svojega delovanja. Bi najraje pobegnili, stare tehnike motivacije ne delujejo več, se vrtite v začaranem krogu. Ste zasvojeni s kajenjem, alkoholom, spolnostjo, z delom … Vse kar vas ima v oblasti, pomeni zasvojenost.

Hodite v službo in se počutite kot suženj, delo vas ne motivira več, zjutraj težko vstanete, ste velikokrat bolni, imate konflikte v službi in doma. Ste že poslušali predavanja, obiskovali delavnice, pa še vedno obiskujete različne motivacijske treninge z namenom, da bi dobili nazaj svojo izgubljeno moč in pozitivno naravnanost.

Vedno več ljudi si želi zamenjati službo, posel, ker želijo resnično živeti in ne samo preživeti in životariti.

Poslušajte posnetek zgoraj ali pa si preberite tekst v nadaljevanju.

Vsaka živa stvar čuti to potrebo po stalnem napredku, tam, kjer se rast življenja preneha, takoj nastopita razkroj in smrt oz. izgorelost, depresija, anksioznost ….

Če boste počeli tisto, kar HOČETE početi, se imenuje živeti in nobenega pravega zadovoljstva ni v življenju, če ste za stalno prisiljeni početi nekaj, česar nimate radi in nikoli ne morete početi, kar bi hoteli početi. Zagotovo pa lahko počnete, kar hočete početi. Dokaz, da imate v sebi moč, da to lahko počnete, je v želji. Hrepenenje (želja) je dokaz moči.

Zaradi preteklih napak, katerih posledice so vas umestile v nezaželen posel ali okolje, boste morda nekaj časa obvezani početi to, česar sicer nočete početi, vendar si lahko to delovanje naredite prijetno ob zavedanju, da vam to omogoča, da boste prešli na tisto, kar bi radi počeli.

Če čutite, da niste v pravem poklicu, ne ravnajte prenagljeno pri poskusu prehoda v novega. Najboljši način, na splošno, za spremembo posla ali okolja je z osebno rastjo samospoznavanja sebe preko čustvenih reakcij z drugimi ljudmi. Podajte se na pot samocoachinga, da najdete svoje poslanstvo in svojo strast do življenja.

Če ste tudi vi prišli do točke, ko veste, da morate priti do samega vzroka vaših težav, ker vse kar ste preizkusili vas ni pripeljalo do miru in zadovoljstva.

ZNAKI, DA STE NA POTI SPREMEMBE IN OBRATA V SVOJEM ŽIVLJENJU SO, ČE:

 • se počutite brez energije,
 • ste v stalnem stresu,
 • ste velikokrat v konfliktu,
 • nikomur ne zaupate,
 • vas je strah prihodnosti,
 • ste morda že zboleli,
 • se počutite kot, da se vrtite v krogu,
 • oziroma veste in čutite, da je čas za spremembo!

Če je odgovor DA, potem ste na pravem mestu, da preko čustev in odnosov z drugimi ljudmi, pridete nazaj do svoje notranje moči in svoje poklicanosti.

Nova miselnost za nove čase in prevzemanje odgovornosti za osebnostni razvoj

 

Z novo miselnostjo – tako, ki bo ljudem dovolila sprejeti odgovornost, vzbudila pripravljenost na sodelovanje in osredotočenost na svojo vlogo v korist družbe, bomo postavili prave temelje za zdravo, neodtujeno družbo. Saj ko smo usklajeni sami s seboj, ko je naša integriteta zgrajena so naša čustva pozitivna: delujemo z željo po koristnosti, iz ljubezni, sočutja, zaupanja in temelji na razvoju iz veselja in otroške iskrenosti.

Ko smo usklajeni s seboj, smo usklajeni tudi z okolico!

To je vstopnica na poti do osebnega in poslovnega uspeha! S prevzemanjem odgovornosti za svojo osebno rast in zavedanjem soodvisnosti s kolektivom spodbuja naravno sozvočje, povezanost, harmonijo in integriteto, ki je TEMELJ USPEŠNEGA RAZVOJA današnjega časa.

Poslušajte posnetek zgoraj ali pa si preberite tekst v nadaljevanju.

Človek je najsrečnejši, ko dela nekaj iz srca/strasti/ veselja. Zato je ta program za vsakogar, ki želi spoznati sebe, svojo poklicanost in si želi ponovno začutiti radost srca!

Zajetna naloga, ki v 21. stoletju čaka poslovni svet, je odpravljanje neskladja pri vrednotenju poklicev in razumevanja motivacije. To je zaobljuba naši človečnosti, da delo postane nazaj temeljna vrednota.

Družbe se ne da spremeniti, spremeniti se moramo posamezniki. Sedaj poznamo način, kako zopet pridemo nazaj do svoje poklicanosti, do svojega bistva. Narava nam je dala kompas in to so naša ČUSTVA. Ko smo usklajeni s samim seboj, delujemo iz čustev ljubezni, sočutja, zaupanja, veselja in otroške iskrenosti. Bolečina in nelagodje sta naši neuravnoteženi stanji in cilj h kateremu moramo biti sedaj usmerjeni je priti nazaj do svoje notranje moči in k zaupanju v svoje sposobnosti. 

V naravi se vse do potankosti prav organizira in ljudje smo samo del te naravne organizacije. Zato je naša odgovornost, da najdemo svojo funkcijo v tej celoti. Vsako delo je spoštovano in miselnost o večvrednostnih poklicev nas pelje v medsebojne konflikte. Občutek koristnosti nas dela srečne in v vsakem človeku je močna potreba po sprejetosti. 

Ko ljudje delujemo v skladu s svojim poslanstvom, ko delujemo v organizaciji, ki podpira našo vizijo, imamo notranjo motivacijo, smo odgovorni in samoiniciativni. Takrat ne potrebujemo kontrole in moči prisile za delovanje, ki je značilna za današnje poslovno okolje. Razumeti moramo namen bivanja in odgovornost vsakega posameznika je, da rešuje probleme s svojimi znanji, izkušnjami in idejami v okolju kjer deluje. 

Veliki sistemi se podirajo, v organizacijah in podjetjih je veliko posameznikov, ki so sami sebi namen in ne zadovoljujejo potreb okolja. Tako delujejo v nefunkcionalne namene. Ko ljudje ne živimo svojih potencialov, ko se prilagajamo okolici, ko osebnostno ne rastemo, se počutimo slabo, smo zavistni, smo ljubosumni, jezni nase in na ves svet. Delujemo iz strahu, ki nas pelje do bolečine in bolezni. 

Torej nihče ni kriv, kriza je samo posledica nerazumevanja našega bivanja in naravni proces je, da se morajo stvari uravnovesiti. Iz osebnostne in globalne krize bomo prišli, ko bomo prevzeli odgovornost za svojo osebnostno rast in sprejeli sebe takšne kakršne smo, ko bomo živeli svoje sanje, ki nam govorijo kaj je naše poslanstvo, kje je naše mesto v tem organiziranem ekosistemu. 

Resnica je, da je vsak človek pomemben in koristen. Vsi ljudje so vredni, zato smo enakovredni.  

ZAPOMNI SI, DA TI NA SVETU NI ENAKEGA. »Bodi tisto kar si, ker tega ne zna nihče bolje narediti kot ti!«

Saj srečni smo toliko, kolikor vrednega se počutimo pri delu, ki ga opravljamo!

Razumevanje procesa osebnega razvoja

 

Ali kdo pritiska na vaš gumb?

 

Pogovorno rečemo, da nas nekdo spravi »iz tira« in smo potem čisto ven »iz sebe«. Torej, če imate občutek, da vam nekdo vedno pritisne na gumb in s tem aktivira vaša neprijetna čustva, to pomeni, da le-ta obstajajo. In če gumbi so, je dobra novica ta, da obstaja možnost, da jih odpravimo tako, da vam jih ne bo mogel nihče več aktivirati.

Resnica je, da vas nihče ne more več prizadeti, zadeti v rano, če le to zacelite!

Poslušajte posnetek zgoraj ali pa si preberite tekst v nadaljevanju.

Srčne čustvene težave imamo vsi in gredo iz roda v rod. Problem pa je:

 • da velika večina noče priznati, da sploh ima kakršnekoli težave
 • če že priznajo, nočejo o tem govoriti

Ključne emocionalne izkušnje iz preteklosti imajo negativen vpliv na naše sedanje življenje. So neprijetna stanja, ki smo jih potisnili na obrobje zavesti, da bi lahko preživeli takratne izkušnje kot otrok in nadaljevali z življenjem. Potlačili smo vse s čimer se nismo znali ali nismo mogli soočiti. 

Vzrok za veliko težav v odnosih, ki se dogajajo je čustvena občutljivost in izhaja na nezavedni ravni iz slabe samopodobe.  Slaba samopodoba pa je posledica prilagajanja sebe okolici, ko smo bili še otroci. Ko se prilagodimo, svoj pravi JAZ izgubimo. Svoj obraz smo prikrili z maskami tam, kjer sebe nismo sprejeli, da smo dovolj dobri taki kot smo.

Čustveno se vedno odzovemo takrat, ko nas nekdo pritisne na to masko, na ta gumb, na ta naš kompleks. Prizadeti smo vedno takrat, ko nas nekdo zadene v rano iz rane mladosti. Kompleksi so nezavedni programi, ki na nas delujejo preko vzorcev in omejujočih prepričanj o nas samih. Te je potrebno ozavestiti in » zbrisati« iz nezavednega spomina zaradi preteklih dogodkov. Zato se imenuje naš program, program DELETE. 

Kaj je program DELETE?

 

DELETE program je program, ki za vas predstavlja rešitev in pomoč, s katero »normalizira« in vzpostavi naravno stanje vašega organizma.

Program DELETE vas vabi k poglobljenemu samo-raziskovanju. Vabi vas, da se naučite, da vsakokrat, ko vas nekdo spravi »iz sebe«, skozi tehniko, ki vam je posredovana skoz 10 tedenski proces, pridete nazaj » k sebi«.

Kaj to pomeni? To, da ste »pri sebi«, pomeni, da se poznate, pomeni, da se zavedate svojih prednosti in slabosti, pomeni, da ustvarjate vsak dan boljšo verzijo sebe. Pomeni, da čustvo prepoznate kot prometne znake na cesti, točno veste kaj vam sporočajo in jih zato tudi upoštevate. Znate slediti svojemu notranjemu kompasu in točno veste, kaj je dobro za vas. Vedno bolj ste samozavestni, poznate svoje potenciale in veste s čim ste koristni drugim ljudem.

Kako? S samozavedanjem sebe, je kratek odgovor. Ko se zavedate svojih čustvenih reakcij je polovica dela že narejenega, vendar do tega priti pa je potreben osebnostni fitnes procesa prisotnosti.

Skozi program DELETE in Emotional coachinga, se boste naučili, kako bremeneča, neprijetna čustva izkoristite za svoje osebno spoznavanje. Ko se naučite upravljati s čustvi, takrat znate upravljati s to zalogo energije, ki se giba oziroma se ne giba. Vsa čustvena stanja veljajo za različna goriva, ki omogočajo različna premikanja. Da bi dosegli največjo hitrost in premagali največjo razdaljo v svojem delovanju, se morate naučiti razumeti, sprejeti in transformirati bremeneča čustva v ustvarjalna.

Zato je celotni fokus usmerjen na čustveno telo. Da bomo pri tem uspešni, začnemo naše potovanje tako, da najprej okrepimo fizično telo z doseganjem fizične prisotnosti, nadaljujemo s treningom, da dosežemo mentalno jasnost in šele na to smo pripravljeni na soočanje s čustvenimi travmami s katerimi ustvarimo čustveno ravnotežje. Večina naših neprijetnosti, strahov in travm je vtisnjenih v čustveno telo še preden je naša zavest sposobna razumskega razumevanja. Zato se ne oglašajo s pomočjo misli, besed in idej, temveč v obliki občutkov.

CILJ PROGRAMA je priti nazaj do pozitivnih čustev radosti, radovednosti, veselja, ljubezni, zaupanja, do notranje moči in sreče, ter preiti iz reaktivnega obnašanja v zavestno, odgovorno delovanje.

To pomeni, da spoznate učinkovite načine za obvladovanje svojega stresa, se naučite upravljati s svojimi mislimi, razpoloženji in čustvi ter se znate soočati s fizičnimi, psihičnimi, socialnimi in čustvenimi izzivi. Se popolnoma sprejemate takšne kakršni ste.  Se zavedate svojih potencialov in morebitnih pomanjkljivosti, ki jih boste znali preseči. Ugotovite s čim ste koristni drugim in polno zaživite svoje življenje.

Smisel življenja ni v početju kaj bi morali postati, temveč biti koristni s svojimi znanji, sposobnostmi in izkušnjami drugim. Vera vase, občutek koristnosti in zavedanje povezanosti nam olajša življenje, ter odkriva lahkotnost, jasnost, spontano radost, varnost in brezpogojno ljubezen. BODI KAR SI!

 

Kako program DELETE poteka?

 

Program DELETE je sestavljen iz desetih praktičnih enotedenskih vaj, ki jih izvajate v domačem okolju. Obsega 3 module. Posamezni modul predstavlja:

 • 1. MODUL: Obsega 3 vaje. Vsaka vaja se izvaja 2-krat na dan po 15 minut, 7 dni. Najprej poslušate besedilo, potem izvajate vaje zavestnega povezanega dihanja. Modul traja 21 dni.
 • 2. MODUL: Obsega 4 vaje. Vsaka vaja se izvaja 2-krat na dan po 15 minut, 7 dni. Najprej poslušate besedilo, potem izvajate vaje zavestnega povezanega dihanja. Modul traja 28 dni.
 • 3. MODUL: Obsega 3 vaje. Vsaka vaja se izvaja 2-krat na dan po 15 minut, 7 dni. Najprej poslušate besedilo, potem izvajate vaje zavestnega povezanega dihanja. Modul traja 21 dni.

Program po posameznih tednih je sledeči:

 1. teden: TA TRENUTEK JE POMEMBEN!
 2. teden: PREPOZNAVANJE GLASNIKOV / ODSEV IN PROJEKCIJA
 3. teden: ZAVESTNI ODZIV
 4. teden: BREZPOGOJNO ČUTENJE
 5. teden: OSVOBODITEV OTROŠKEGA JAZA
 6. teden: POVEZOVANJE BREMENEČEGA ČUSTVA
 7. teden: ZDAJ SE POČUTIM VARNEGA
 8. teden: ODPUŠČAM SI
 9. teden: BREZPOGOJNO SE LJUBIM
 10. teden SPOŠTUJEM TO KAR SEM!

Program DELETE temelji na tehniki Procesa prisotnosti po istoimenski knjigi avtorja Michaela Browna, ki je dolga leta raziskoval, kako si lahko v življenju pomaga – predvsem ob soočanju z eno od tedaj najbolj bolečih in medicinsko neozdravljivih nevroloških bolezni. Edino »zdravilo«, ki ga je našel, je bil povratek v zavedanje svoje prisotnosti, ker na ta način pomagamo in ukrepamo tudi sami.

Kako je s ceno programa DELETE?

Izbirate lahko med štirimi različnimi paketi.

* Opomba: Coaching oz. trenerske ure se lahko izvajajo v živo 1:1 ali pa preko Skypa, messengerja ali telefona.

 

PRI OSEBNOSTNEM FITNESU POTREBUJTE TRENERJA, KI VAS BO SPREMLJAL NA TEJ POTI. 

Zakaj? Ker za uspeh celotnega programa je najvažnejša konsistenca! Dosledno izvajanje vaj vsak dan.

Kdo vodi trening in zakaj bi jim sploh prisluhnili?

program-delete
FLORENCE MARIA BRATUŽ

FLORENCE MARIA BRATUŽ

Florence Maria Bratuž je trenerka dobrih medosebnih odnosov v družinah in na delovnih mestih. Njena specialnost je, da preko 3D tehnike ugotovi posamznikova omejujoča prepričanja in stare vzorce razmišljanja. Preko programa DELETE, vas nauči le te brisati in pokaže proces razvijanja lastne integritete preko ljubeče pozornosti do sebe.

Lokacija: Trzin

Kliknite tukaj in si poglejte pogovor s Florence Mario Bratuž o izgorelosti na delu.

 

 

Izjave učencev, ki so uspešno trenirali veščine DELETE programa

 

Vsak zakaj ima svoj zato, vsaka bolezen ima svoj vzrok. Treba je seveda delati na sebi in si po potrebi poiskati še dodatno pomoč. Smo si različni, eni kot pomoč vidijo zdravila, drugi pa naravno zdravljenje oz. terapijo. Vsi imamo svoj vzrok bolezni pred očmi, ampak ga ne vidimo. Pomoč, da sem po dolgem času prišla do svojega pravega vzroka, pa je Florence Maria. Vse se je spremenilo, sem v drugem čisto novem. Prijatelj. Pravega spoznaš v nesreči oz. v stiski, še kako drži. Zato je pri moji stiski prišla Florence Maria, ki jo seveda kot terapevtko – čustveno inspiracijsko voditeljico in prijateljico tudi drugim priporočam.

Mateja

Kar nekaj časa me je vleklo v proces in lotila sem se ga sama, pa sem sredi poti tudi odnehala, zato sem se odločila za mentorstvo pri Florence. Zdaj je bilo veliko lažje, saj je kot mentorica zelo srčna, lepo vodi skozi proces in odstrla mi je se tiste dele sebe, ki jih sama nisem znala zaznati. Proces je zame kot nek živ učitelj, ki ti na pot prinese ravno prave situacije in življenje začneš dojemati kot ljubečo prisotnost, težave pa se spremenijo v priložnosti za globlji stik s sabo.

Petra

Na Floro me je usmerila prijateljica, ki ji zaupam. Iskala sem nekoga, ki bi mi lahko pomagal odpraviti težave z burnimi čustvenimi situacijami v družini s tremi majhnimi otroki, saj je naš vsakdan zame postajal nevzdržen. Čeprav sem si že prej trudila pomagati na različne načine in sem si že nabrala precej (sicer bolj teoretičnega) znanja, je Florina metoda začela delovati že takoj po prvem srečanju. Pa ne zato, ker bi bila čudežna, kot čudežna tableta za hujšanje, temveč zato, ker deluje na to, na kar imamo v resnici izključno vpliv – na samega sebe.

Ko sem lahko začela opazovati in spoznavati, da je čustvena drama, ki jo doživljam, le odsev iz otroštva ali pa star celični spomin, sem se lahko v težki situaciji hitreje umirila, si z dihanjem pomagala čustvo občutiti, sprejeti, ne pa ga potlačiti ali projicirati na druge. Lahko sem se začela odzivati bolj zavestno, ljubeče in v dobro vseh vpletenih v situaciji.

Predvsem mi je všeč, da sem dobila orodje, ki mi bo služilo celo življenje, saj življenje pred nas ves čas postavlja nove izzive. Dobila sem orodje, ki ni neka šablonska tehnika, ampak pot spoznavanja in sprejemanja samega sebe in razvijanja ljubezni do sebe in drugih. Floro in njeno metodo bi zato priporočala prav vsakemu, brez izjeme.

Špela

Moram priznati, da sem bila sprva skeptična, saj je to zame bila nova metoda, ki mi jo je moja okolica podzavestno sprogramirala, da takšne tehnike ne delujejo. Ker pa sem sama bila že cisto na robu izgorelosti in brez pozitivnega pogleda na svojo karierno prihodnost, sem se odločila, da vseeno poskusim.

Nekje po treh tednih so na površje pričela prihajati zatrta čustva, ki so vplivala na mojo poslovno uspešnost kot tudi zasebno življenje in tudi čustva za katera nisem vedela so prisotna. Skupaj s Floro sva ta čustva skozi proces prisotnosti usmislile in razjasnile za lažje razumevanje ter reševanje.

Skozi proces sem spoznala sprožilce negativnih čustev vsakdana in kako umiliti njihove posledice.

Verjamem, da sem na dobri poti, da popolnoma eliminiram negativne učinke ter se s tem lažje fokusiram na svoje cilje. S Florino pomočjo sem prišla do točke, kjer lahko sama grem v proces ter vodim situacijo v smer kamor želim. Skozi teh 10 tednov mi je tudi postalo jasno kaj si sama želim za svojo prihodnost v karieri.

Opažam pa tudi, da me sama tehnika dihanja pomirja in se je poslužujem tudi, ko ni negativnih učinkov okolice in se mi s tem dviguje raven samozavesti.

Nežka

Dolgo časa sem se bojevala z depresijo, ki so mi jo povzročale moje podivjane misli v glavi (skrbi, scenariji, kaj bo, če mi nekaj spodleti, kaj bo, če mi ne uspe nekaj, kar sem si zastavila, misli kako so mi vsi nehvaležni, čeprav se trudim, da bi naredila vse, da bi bili vsi, ki jih imam rada, zadovoljni in še milijon negativnih misli, ki jih nisem mogla pregnati iz glave).

Nekega dne, ko sem se vsa objokana in iztirjena odpravila na sprehod, mi je nasproti prišla Flora. V tem času sem jemala antidepresive in zdravila proti tresenju glave – tremorju, ki mi jih je predpisala zdravnica, dobila pa sem tudi napotnico za psihiatra. To je bil čas, ko je trepetalo moje celotno telo in v pleksusu sem občutila, kot da imam žarečo kroglo.

Flora me je povabila, naj se sprehodim z njo in mi povedala, da mi lahko pomaga iz te moje agonije. Kmalu potem sem začela hoditi k njej na tedenska srečanja programa DELETE.

V teh desetih tednih sva skupaj dihali, se pogovarjali o mojih težavah. Vsak teden mi je, ob dihanju, dala nov tedenski izziv skozi katerega sem spoznavala samo sebe in dogodke, ki so vplivali na moje življenje.

Medtem, ko sem hodila na srečanja sem 2x dnevno izvajala 15 min dihanje. Ko sem si ob tedenskih izzivih razjasnjevala katere okoliščine oz. kaj je vplivalo na moje porušeno duševno ravnovesje, sem prenehala oz. nisem več rabila antidepresivov in sredstev proti tresenju glave.

Preden sem se srečala s Floro sem morala jemati tudi zdravila za spanje ter se zbujala sredi noči. Po desetih tednih sodelovanja v programu DELETE lahko rečem, da ne jem več nobenih “zdravil” in sedaj sem se sposobna spraviti v red, v kolikor me kakšna življenjska situacija spravi iz tira.

Flora, hvala, hvala in še enkrat hvala za tvojo nesebično pomoč, da si mi pomagala pri moji težki življenjski preizkušnji.

Andreja, 59 let

Proces korakanja proti sebi je bila izjemna, unikatna izkušnja. Z vsakim tednom smo šli za korak globlje in odkrivali, kako se nezavedni čustveni spomini kažejo v našem današnjem vsakdanjem življenju. Kako se nevede vedemo v skladu z nečim, kar v resnici sploh ni naša bit in tako se ustvari v nas konstanten notranji konflikt. Poledice pa so vidne v obliki negativnih čustev, splošnega delovanja in tudi bolezni.

Proces mi je pomagal razrešiti par konkretnih situacij, ki bi jih sicer s svojo miselno analizo lahko samo poslabšala in priklicala nekaj, česar v resnici sploh ni bilo. Poleg tega pa sem prišla tudi do konkretnega odgovora povezanega z enim neprijetnim občutkom, ki me je omejeval pri določenem napredku, da je in kako je povezan z mojo največjo bolečino iz otroštva.

Da se le-ta samo odslikava danes, čeprav v resnici današnja situacija nima nobene veze s to preteklo izkušnjo. Sprožala pa je enak čustveni odziv. Zdaj ga lahko prepoznam in vem, kako si lahko pomagam, da ga ločim od tega, kar je tu in sedaj.

Kdorkoli je pripravljen pri sebi narediti iskren premik, si dovoliti čutiti in občutiti celo paleto občutkov in se naučiti skozi proces, kako ob tem ravnati in si omogočiti bolj radostno življenje, mu mirne vesti priporočam, da se pridruži naslednji skupini in pridobi izkušnjo, da zmore skozi preizkušnje življenja sam, da je vsa moč v vsakem posamezniku. Sr(e)čno ❤!

Milijanka

Zakaj sem izbrala program »DELETE«? Predvsem zato, ker srčno verjamem, da ko je učenec pripravljen, pride učitelj. Jaz pa sem oseba, ki mora zaupati osebi, ki odpira srce. No Flora je bila meni dejansko postavljena na pot.

Spoznala sem jo, bom rekla desetletja nazaj. Tudi takrat sem iskala nekaj več, to je bil študij. S Floro in še par ostalimi puncami smo se odlično ujele.

Minevala so leta in glej ga zlomka, na nekem izobraževanju jo zopet srečam. Srčno sem se jo razveselila. Nato sem nanjo naletela tudi na FACEBOOKU, rada sem sledila njenim objavam. Nato pa se mi je pokazala priložnost za program Delite.

Razmišljala sem, se obotavljala. Bolj ne kot da. Nato pa me je nekaj v mojem življenju pošteno razjezilo in odločitev je padla.

Kaj mi pomaga vse to znanje, če me moja čustva občasno vržejo povsem »iz sebe«. Potrebujem nekaj novega. Prej sem iskala okoli sebe. Flora pa mi je enkrat na začetku rekla: «Najdaljša je pot od glave do srca.« Sedaj to razumem.

Kaj sem se tu naučila?

 • Tehniko zavestnega dihanja. Uporabim jo vedno, ko se pojavi kaj kar me iztirja. Pri zavestnem dihanju prejmeš prenekateri uvid, ki ti pomaga do notranjega miru.
 • Situacije, ki so izven nas so samo projekcije nekega starega spomina. Tega se vedno spomnim.
 • Naučila sem se zavestno odreagirati na vse te situacije, ker sem spoznala njihov izvor. Postaneš samo opazovalec in izluščiš bistvo, ki je drugače očem skrito.

SPOZNALA SEM SVOJO RESNICO. PRI VSEH ČUSTVENIH SITUACIJAH, JE BIL OBČUTEK ISTI. BILO JE POMANJKANJE LJUBEZNI, SPOŠTOVANJA IN SVOBODE.

POSLEDIČNO SEM OKROG SEBE GRADILA OBRAMBNI ZID.

Naučila sem se dajanja ljubezni sebi. Kar sam sebi ne daš, tega ti tudi drugi ne morejo dati. Posledično se prične spreminjati tudi življenje. In to samo zaradi odnosa do sebe.

Dobila sem orodje kako odreagirati v situacijah, ki v življenju še sledijo.

Hvala Flora.

Polona

Proces prisotnosti skozi dihalne vaje je v moje življenje vneslo zavedanje, kako in na katere vse možne načine sama prispevam k nemiru v moji izkušnji življenja. Da pa se nisem predolgo “ciklala” v novih ugotovitvah in posledično novih možnih nemirih, me je Florence, kot mati, ki sem si je želela v otroštvu, vedno nežno na to opomnila. Definitivno neprecenljiva izkušnja, ki ti da ogromno orodij, tako kot izboljša kvaliteto življenja do točke, da lahko pozdraviš tudi atopični dermatitis.

Maja

Program DELETE je odličen program za pot k sebi in za krepitev samozavedanja, ki je osnova za osebno  rast. Sam sem šel samostojno čez program po knjigi pred nekaj leti. Tokrat sem ga predelal skupaj s coachem. Tudi sam sem coach že več kot 10 let. Odlično in v pravem ritmu se prepletajo vaje, branje, in srečanja v živo s coachem.

Kot je že vsak sam izkusil je lažje, če te nekdo pri samorazvoju vodi, spremlja in spodbuja. Prav to je velika razlika in poveča uspeh. Še posebej, ko se soočaš z izzivi, ki jih s programom odkrivaš. Saj to je namen rasti: Soočanje,sprejemanje in ustvarjanje drugega pogleda in s tem dviganje zavesti. Po programu sem še bolj samozavesten, toleranten, in miren. Za mene je bila to še ena uspešna stopnica v moji osebni rasti.

Andrej

Za Proces prisotnosti/ program DELETE sem izvedel preko Facebooka oz ne, tam sem izvedel za tahionsko komoro, kjer smo se kasneje tudi v živo spoznali in dogovorili za »tečaj« procesa prisotnosti.

Na začetku sem imel ogromno težav z verižnim dihanjem in sem se težko sprostil. Začel sem s tri minutnim intervalom dihanja in kasneje po enem, dveh tednih mi je uspelo izvesti 15 minutni proces dihanja. Čeprav sem z mislimi večkrat odtaval, sem se uspel vrniti v telo in v prisotnost.

Počasi sem se začel čustveno odpirati, večinoma so bile to lepe emocije in lepe misli..

Ne vem pa če sem vse delal po pravilih, kajti rad sem se podajal v lepe misli in kadar se je to zgodilo sem kar ostal v tej lepi nežni meditaciji sprejemanja in uživanja. Kadar sem se podajal v negativne občutke se je moje telo upiralo (po navodilih smo se morali podati tudi v negativne emocije) takrat mi je bilo zelo neprijetno, strah me je bilo, um in telo mi nista dovolila da bi šel še globlje v negativne občutke. Počutil sem se zelo slabo, duševno in telesno… mislim, da nisem bil pripravljen za kaj takega, pa vendar sem proces opravil do konca in bi ga priporočil vsakomur …

Z negativnimi emocijami sem se srečal ponovno po dveh letih, še z bistveno močnejšim nabojem. Tokrat sem si dovolil vstopiti še globlje v svojo podzavest, hkrati sem uporabljal proces prisotnosti v najosnovnejši obliki, npr: »Sem tukaj in zdaj ter stvari in ljudje, ki se mi dogajajo so le moji glasniki«. Zopet sem šel skozi bolečine, in negativne emocije in situacije. Nemoč zaničevanje sram jeza žalost.., vse sem sprejel in spustil, da gre skozi mene, tokrat ne zaradi navodil, ampak ker sem tako čutil. Brez upora sem se sprejel takšnega kot sem, tudi v slabi »luči«. Moč sedanjega trenutka sem uporabil za odpuščanje svojih grehov do drugih, ter grehov drugih do mene. Ob vsem odpuščanju in sprejemanju sem spoznal. da je prišel čas, da se neham trpinčit in da tudi sebi odpustim za vse kar sem si slabega naložil, in zadiham polno življenje.

Občutek imam, da nas nepredelana preteklost vedno preganja in proces prisotnosti nam omogoča, da jo predelamo in razumemo ter obrnemo sebi v prid. S tem novim pogledom in razumevanjem lažje zaživimo polno, drugačno in srečno življenje.

Vladan

Kljub uspehom v poslu in izpolnjujoči družini sem se srečeval s pomanjkanjem motivacije, navdušenja, strasti do nečesa, neprijetnimi občutki itd. S program delete sem se prvič zares zavestno brez bližnjic začel povezovati s svojim bistvom – tistim delom sebe, ki je večen in nespremenljiv v vseh nas.

Začel sem prepoznavati in povezovati svoja bremeneča čustva in jih opazovati tudi zunaj sebe v ljudeh in situacijah, ki mi prihajajo na učno pot. V kolikor ne stopimo v kontakt s samim seboj in ne ozavestimo/prečistimo čustvene navlake od ranega otroštva, jih le dobivamo po buči z vedno večjim kladivom – dokler ne naredimo spremembe.

Hvala Flori in programu DELETE za kar nekaj bistvenih stopnic na poti k sebi.

Gregor

 

ZAKAJ POTREBUJETE program DELETE in OSEBNOSTNI FITNES?

 

Tako kot veliko pozornosti namenjamo zadovoljevanju telesnih in umskih potreb, je potrebno poskrbeti tudi za naše čustvene potrebe. Pravzaprav nas od malega učijo, da je bolje, če čustva obdržimo zase. Namreč ne obvladovanje sebe in svojih čustev sproži v nas strah pred močjo čustev, ki so velikokrat razdiralna in sprožajo neprijetne konflikte, zato jih raje potlačimo in posledično nismo pripravljeni izraziti svoje potrebe. To pa v nas sproži notranji konflikt, kar čutimo kot bolečino v telesu.

Po uspešnem opravljenem treningu programa DELETE, prejmete certifikat INSPIRACIJSKO ČUSTVENEGA TRENERJA™ za dobre medosebne odnose. Kar pomeni, da lahko samostojno po programu trenirate nove udeležence.

Za nakup programa kliknite na spodnji gumb. 

Pin It on Pinterest