ALI KDO PRITISKA NA VAŠ GUMB? 

Pogovorno rečemo, da nas nekdo spravi »iz tira« in smo potem čisto ven »iz sebe«. Torej, če imate občutek, da vam nekdo vedno pritisne na gumb in s tem aktivira vaša neprijetna čustva, to pomeni, da le ta obstajajo. In če gumbi so, je dobra novica ta, da obstaja možnost, da jih odpravimo tako, da vam jih ne bo mogel nihče več aktivirati.

Resnica je, da vas nihče ne more več prizadeti, zadeti v rano, če le to zacelite!

Srčne čustvene težave imamo vsi in gredo iz roda v rod. Problem pa je:

– da velika večina noče priznati, da sploh ima kakršnekoli težave

– če že priznajo, nočejo o tem govoriti

Ključne emocionalne izkušnje iz preteklosti imajo negativen vpliv na naše sedanje življenje. So neprijetna stanja, ki smo jih potisnili na obrobje zavesti, da bi lahko preživeli takratne izkušnje kot otrok in nadaljevali z življenjem. Potlačili smo vse s čimer se nismo znali ali nismo mogli soočiti. 

Vzrok za veliko težav v odnosih, ki se dogajajo je čustvena občutljivost in izhaja na nezavedni ravni iz slabe samopodobe.  Slaba samopodoba pa je posledica prilagajanja sebe okolici, ko smo bili še otroci. Ko se prilagodimo, svoj pravi JAZ izgubimo. Svoj obraz smo prikrili z maskami tam, kjer sebe nismo sprejeli, da smo dovolj dobri taki kot smo. Čustveno vedno odreagiramo takrat, ko nas nekdo pritisne na to masko, na ta gumb, na ta naš kompleks. Prizadeti smo vedno takrat, ko nas nekdo zadene v rano iz rane mladosti. Kompleksi so nezavedni programi, ki na nas delujejo preko vzorcev in omejujočih prepričanj o nas samih. Te je potrebno ozavestiti in » zbrisati« iz nezavednega spomina zaradi preteklih dogodkov. Zato se imenuje naš program, program DELETE. 

Pin It on Pinterest